MalayArabicChinese (Simplified)English
 
 
 
 
A
A
A
JKR Johor
PAUTAN LAIN
SOALAN LAZIM


 

1
Soalan : Apakah fungsi dan peranan JKR Johor?
 
Jawapan : Jabatan Kerja Raya (JKR) Johor Darul Ta'zim berfungsi sebagai pelaksana dan penasihat teknikal kepada kerajaan dan agensi-agensi lain bagi projek-projek infrastruktur di Negeri Johor.
   
2
Soalan : Apakah kelulusan dan kepakaran yang diperlukan untuk menjawat jawatan teknikal di JKR?
 
Jawapan: Disiplin (bidang) profesional utama di JKR adalah, Jurutera Awam, Elektrik, Mekanikal, Ukur Bahan dan Arkitek. Kelulusan Ijazah dalam bidang berkenaan akan menjawat jawatan dalam gred pengurusan dan profesional manakala kelulusan Diploma dan setaraf akan menjawat jawatan gred sokongan.
   
3
Soalan : Apakah fungsi dan peranan JKR Johor
 
Jawapan: Jabatan Kerja Raya (JKR) Johor Darul Ta'zim berfungsi sebagai pelaksana dan penasihat teknikal kepada kerajaan dan agensi-agensi lain bagi projek-projek di Negeri Johor.
   
4
Soalan : Bagaimana untuk menghubingi JKR Johor
 
Jawapan: Pengarah Kerja Raya Johor, Aras 4, Bangunan Dato Abdul Rahman Andak, Kota Iskandar, 79582 Nusajaya Johor. Tel: 072666987 Fax: 07266123. Hubungi direktori kali di Ibu Pejabat JKR, JKR Daerah atau Jurutera Daerah. Gunakan PANTAS - talipon direktori untuk semua kakitangan di Ibu Pejabat JKR Malaysia.
 
 
5
Soalan : Bagaimana jika saya ingin membuat aduan mengenai JKR Johor
 
Jawapan: Untuk aduan segera, talipon 072666987 atau hantarkan aduan anda melalui borang aduan

PENGUMUMAN

Pengurusan Laman Web JKR mengalu-alukan maklumat terkini dari Bahagian/Cawangan/Daerah.  Sebarang maklumat boleh disalurkan kepada johor@jkrjohor.gov.my. Kerjasama dari tuan/puan bagi menjayakan laman web JKR Johor ini amatlah dihargai.
 


Sila dapatkan ID dan Pasword dari Pegawai HRMIS Daerah dan Bahagian yang telah dilantik. Bantuan mendapatkan setting IE9 Sila Klik Disini...


GARIS PANDUAN PENGURUSAN KESELAMATAN SEKTOR AWAM MALAYSIA (MyMIS) Sila Klik Disini...

PAUTAN PILIHAN
Job Malaysia
MUTIARA KATA

"orang yang tak pernah melakukan kesilapan adalah mereka yang tak pernah melakukan sesuatu"